mandag 22. februar 2010

Et kort blir til

Dette kortet/pakken lagde jeg til en venninne som nettopp hadde bursdag. Og siden kameraet stod ved siden av meg fikk jeg lyst til å ta en bildeserie som viser fremgangsmåten.



Utgangspunktet mitt var denne kremen fra Clinique.



Jeg hadde lyst til å kombinere kortet med en pakke, og kom på at jeg kunne bruke samme teknikk som man bruker på sånne små parfymeflasker (gratisprøver) fra parfymeriene.



Arket jeg har brukt er Bazzill kartong i fargen Moss. Et ark ble delt i to, og deretter ble hver del redusert til 11,5 x 6 inches. Jeg brukte Scor Pal til å prege kartongen på 5 og 6,5 inch. Krempakken var akkurat 1,5 inch bred. De to stripene er 0,5 inch brede, og ble skåret med skalpell og linjal.



For at papiret skulle tåle litt mere dekket jeg det med transparent bånd, som ble festet med dobbeltsidig tape.





Deretter kuttet jeg til mønsterpapir for å kle innsiden av kortet. Også her bruker jeg dobbeltsidig tape.



Hele innsiden ferdig kledd.



De to kartongbitene limes sammen, og her har jeg brukt en kraftigere dobbeltsidig tape som sitter bedre.



Har festet fast krempakken, og bestemmer meg for å snu kortet slik at den største flaten blir baksiden.



Inni kortet stemplet jeg dette stempelet fra Stempelglede med Archival Ink i fargen Coffee.



På utsiden brukte jeg et annet mønsterark som matchet innsiden godt. Bitene er kuttet til, og kantene stiples med brun tusj.



På ryggen har jeg skrevet navnet til mottageren med klistremerker kjøpt hos Michaels i New York. Baksiden er holdt helt enkel, med min personlige signatur som jeg har laget i Photoshop, og swirls som er trykket ut med Wave Flourish punchen min fra EK Success. Det søte stempelet i bunn er fra Whiff of Joy.



Her har jeg funnet frem Wizard'en min fra Spellbinders (den bringebærrøde maskina), og utstanseren (dies'en) fra Stampin' Up (Sizzix Top Note die).



Etter å ha kjørt sandwichen gjennom maskina blir papiret kuttet i denne formen. Papiret jeg har brukt er 300 g akvarellpapir fra Clas Ohlson. Til stempeltrykk foretrekker jeg relativt glatt papir, slik at trykket blir mest mulig jevnt.



Nærbilde som viser den perforerte kanten.



Her er motivet stemplet på og malt ferdig. Jeg vil legge ut et eget innlegg som viser hvordan jeg malte dette motivet, men tar ikke det med i dette innlegget for å spare litt plass. Men jeg lover at det blir neste innlegg fra meg.



Pynten skal på plass, og jeg har funnet disse to hvite blomstene, samt et par roser. Alt fra Prima. De hvite blomstene får en runde med Glimmer Mist i fargen Pearl.



Når blomstene har tørket (jeg bruker varmepistol for å fremskynde prosessen) stikker jeg stilken på rosen gjennom de to hvite blomstene, og krøller stilken rundt en strikkepinne før jeg bøyer den opp mellom to av de hvite blomstene sine kronblader.



Slik ser den ferdige blomsten ut. Se så fint det skinner.



Her har jeg knytt en sløyfe av tynt, transparent bånd, og festet et lite metallhjerte på. Ingenting er limt fast ennå.



Etter at jeg har bestemt meg for hvor jeg skal ha blomstene limer jeg fast disse blomsterknoppene med Panokitt lim fra Panduro. Synes det er det limet som funker best.



Her har jeg limt på den store blomsten, og en ekstra rose. Sløyfa har fått litt pynt i midten.



Her er kortet ferdig. På innsiden har jeg skrevet en personlig hilsen som jeg har stanset ut med den samme forma som på utsiden.



Tatt fra en annen vinkel for å vise krempakken inni kortet.



Sett rett forfra. Siden kortet har bred rygg er fronten og baksiden smalere enn de vanlige kortene jeg lager.



Det var alt for denne gang. Takk for at du orket å følge min trinn for trinn forklaring. Og hvis du har lyst til å legge igjen spor etter deg så blir jeg kjempeglad. Ha en fortsatt fin uke.

Morsdagskort og to bursdagskort

Siden jeg har vært skikkelig sløv på bloggfronten kommer det er ras av nye innlegg i kveld. Dette morsdagskortet lagde jeg for en kollega. Stempelet fra Magnolia er en av mine favoritter.



Det prikkede arket bak motivet er en liten rest som jeg hadde liggende, og som passet fint sammn med det brune og det skarpe rosa. Motivet er som vanlig stemplet på 300 g akvarellpapir, og malt med farger fra Winsor & Newton.



Båndet er kjøpt på Panduro, og har fått en rosa knapp og litt scrappers floss på seg.



Jeg slet masse med å finne blomster som passet, og det som reddet meg var de søte metallblomstene som jeg kunne bruke i midten av hver blomst. Blomstene er forresten et feilkjøp fra en nettbutikk, og ligger innerst i skuffen. Heldigvis passet de godt sammen med disse papirene. Blomstene har også fått litt Glossy Accents på seg.



Til slutt et bilde som viser at jenta er montert på 3d puter, og at jeg burde gått over kantene med litt brun stempelsverte for å unngå den harde hvite kanten.



Så et kort som jeg lagde for mamma. Det skulle til en dame på 80 år, og jeg innser i ettertid at det egentlig er helt kræsj mellom mønsterpapiret og alderen på jubilanten. Men det fikk gå for denne gang. Hadde ikke tid til å begynne på nytt. Stempel fra hÄnglar & stÄnglar, som er helt nydelig.



Hadde litt Glossy Accents på ytterkanten på vingene og på bladene, og det ga en fin effekt. Fargen jeg har malt motivet med heter Indian Red, og var herlig å male med.



Og til slutt et kort som skulle sendes til en mann i 60-årene. Motivet er fra Art Impressions, og kortet er laget etter samme mal som et tidligere kort. Liker det stripede papiret veldig godt. Det er baksiden av det stripede papiret som er sydd fast bak billettstempelet.



Papirene er sydd sammen med symaskin, og jeg har brukt neglen til å slite litt på kantene på papiret.



Brukte en del scrappers floss som pynt.



Baksiden ble holdt helt enkel, og fikk siste rest av papiret som pynt.

Sommerlig bursdagskort i januar

Jeg er ikke noe vintermenneske. Jeg innrømmer det. Så da jeg fant igjen disse papirene valgte jeg å kjøre en vårlig stil på dette bursdagskortet som skulle til ei nabojente. Det søte stempelet heter "Daisy" og er tegnet av Elisabeth Bell.



Siden jeg maler motivene helt til slutt er det veldig lett å finne farger som passer med resten av fargene på kortet, og jeg ble egentlig veldig fornøyd med disse fargene. Klikk på bildet om du vil se det i større versjon.



Har holdt pynten veldig enkel, med noen få blomster fra Prima, og papirswirls som jeg har stanset ut med Wave Flourish punchen min fra EK Success. Den er veldig anvendelig. Pyntet med rosa halvperler fra mitt restelager.



Har som vanlig brukt datostempelet. Kortet er ellers helt fritt for glitter, for det var pakket ned til jeg skulle på treff dagen etterpå.

Gatefold dåpskort til jente

Det finnes mange måter å brette et kort på, og bretteteknikken jeg har brukt på dette dåpskortet heter gatefold. Det norske ordet er i følge Clue dobbeltfalsing, men jeg er usikker på om det passer... Uansett, kortet er et bestillingskort til jente.

Orket ikke ta bilde under dagslyslampa, så dermed ble ikke bildene så bra.

Her er kortet åpent. Har pyntet innsiden med de samme papirene som på utsiden.



Panelene er sydd sammen før de ble limt på forsiden. Det mørkerøde papiret hadde jeg veldig lite av, så jeg måtte jukse litt for å få bølgekant rundt både skoene og diktet. Det tok jeg fra papiret inne i kortet (bak akvarellpapiret), og erstattet hullene med annet papir i samme kvalitet. Og det vises jo ikke :)



Stempelet er montert på trekloss, og ligger dermed ikke sammen med de andre stemplene mine. Og jeg husker derfor ikke at jeg har det.... Gikk amok med glitter og Glossy Accents (til og med jeg synes at det ble i overkant mye...).



Blomstene ble pyntet med Sugar Glitter Lily White, som er noe søl i forhold til glitterlim. Men det gir et litt annet uttrykk, så det er morro å veksle litt.

mandag 15. februar 2010

Trondheimstreff

Lørdag 30. januar deltok jeg på scrappetreff for første gang i mitt liv. Og det blir ikke siste gang. Kjempemorro å møte "likesinnede". Vi startet kl. 10, og jeg fikk laget 4 kort den dagen.

Det første kortet skal mamma gi til en kollega som har fått kreft. Det lille diktet på forsiden lyder: "Håpet vi bærer gir oss styrke, til å kjempe og aldri gi opp. Ved livets mange slag, gir håpet oss tro på en lysere morgendag."



Stempelet jeg har brukt er et av mine to nye Gorjuss Girls stempel. Dette stempelet synes jeg er nydelig, og tror det er veldig anvendelig.



Veldig uvant å male med rosa, men synes den syrlige grønnfargen og den litt skarpe rosafargen på papiret gir sånn liv. Og nå som det går mot vår (det gjør det hvis vi ser litt stort på det...) syntes jeg det kunne passe.



Blomstene er fra Prima, og jeg har lagt litt tyll bak den ene samlingen.

Det andre Gorjuss stempelet er også fint, men jeg kjenner at dette ikke blir en like stor favoritt som det ovenfor. Men veldig greit å ha et avlangt stempel som ikke er så plasskrevende om jeg velger å stanse det ut med en av figurene til Spellbinders.



Blomstene er stanset ut med Retro Flower Punch i størrelsene Small, Medium og Large.



På fredag skal vi i bryllup, og siden jeg regner med at brudeparet ikke har adressen til bloggen min tar jeg sjanse på å legge ut bilder av kortet allerede. Har som vanlig brukt Sarah Kay stempelet mitt. Det er og blir det stempelet jeg liker best til bryllupskort.



Kartongen jeg har brukt her er Bazzill Vintage, og til min store sorg har jeg nettopp funnet ut at de skal slutte med den fargen. Og den som er så anvendelig...

I det øvre hjørnet har jeg satt på navnene til bruden og brudgommen. Sorte klistremerker fra American Crafts.



Og for å balansere det mørke innslaget mått jeg ha en sort tekst også i nedre høyre hjørne. Lurte litt på hva jeg skulle skrive, men fant ut at = sant var passe barnslig. = er bare tegnet med tusj. Hjertet er en die fra QuicKutz som jeg har embosset med blankt embossingpulver med glitter.



Blomsten er fra Papirloftet, og har fått selskap av litt bling fra Prima. Er snart tom for krystallswirlene også. Bak motivet har jeg brukt en blondeserviett som jeg kjøpte i Stavanger i mai i fjor. Den er sprayet med Glimmer Mist Pearl, og jeg har slitt med å bruke den. Har tatt den frem ved flere anledninger, men den har alltid havnet tilbake i skuffen igjen. Men nå har jeg brukt den ene, så det er bare en igjen.



Motivet er fra Sarah Kay, og er stemplet med StazOn Timber Brown på 300 g akvarellpapir. Malt som vanlig med akvarellfarger fra Winsor & Newton. Likte fargene på disse to godt denne gang. Og jenta har fått en liten bling i sløyfa si.



Nærbilde av det kyssende paret, som viser at jeg har pyntet litt ekstra med Stickles glitterlim.



Og sist, men ikke minst, lagde jeg dette kortet på bestilling. Og grunnen til at jeg sier "ikke minst" er rett og slett at kortet skal til en dame som fyller 100 år!! Litt av en alder. Og lever du til du er 100 år fortjener du litt oppmerksomhet. Synes dette stempelet passer godt til alt fra 60-års dager og oppover.



Er veldig glad i swirls, og disse perleswirlene fra Prima gjør veldig mye ut av seg. Nå er jeg tom, så jeg håper jeg får tak i noen nye snart...



100-tallet er bokstavene i og o fra et alfabet jeg kjøpte i New York. Brilleglassene og medaljongen har fått seg en runde med Glossy accents.



Etter inspirasjon fra Anita Hagen har jeg brukt en knapp som pynt foran båndet. Og synes det ble fint. Tråden er brun scrappers floss som jeg har tvunnet rundt en strikkepinne. For at den skal holde seg pleier jeg å smøre den litt med Panokitt lim fra Panduro. Den blir blank når den tørker, og jeg bruker så lite at det ikke vises. For å gjøre kortet ennå mer personlig har jeg satt på navnet til jubilanten. Små hvite klistremerker som har fått seg en runde med Distress Ink Old Paper.



Takk for at du titter innom bloggen min!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...