onsdag 10. november 2010

Oreokake

Denne kaka lagde jeg da jeg skulle i 40-års dag til en kollega for snart en måned siden.


Jeg har aldri laget den før, men den var egentlig veldig enkel å lage. Det tok ikke så lang tid å lage den, men den skulle stå litt i kjøleskapet mellom øktene. Jeg fikk også smakt litt av den, og den var mektig men god. Jeg brukte denne oppskriften:

Bunn:
300 g Oreokjeks
100 g mykt smør

Ostekrem:
200 g Philadelphia kremost naturell
2,5 dl melis
1 liten boks kremfløte
50 g Oreokjeks, grovhakket

Sjokolademousse:
1 pakke Toro lys sjokolademousse
3 dl melk
50 g Oreokjeks, grovhakket

Pynt:
50 g Oreokjeks, grovhakket
Mørk kokesjokolade (gjerne 70% kakao eller mer)



Fremgangsmåte:

Bunn:
Smuldre kjeksene og bland dem med det myke smøret. Du kan med fordel bruke en foodprosessor til dette. Dersom du ikke har foodprosessor kan du legge kjeksene i en dobbel brødpose, og bruke et kjevle til å rulle over og knuse dem til smuler.

Sett en kakering uten bunn (24 cm) på et kakefat, og trykk massen godt ned i forma. Jeg bruker kakefatet mitt fra Porsgrund til dette, for det er spesielt laget for det. Sett bunnen i kjøleskapet mens du gjør klar ostekremen.

Ostekrem:
Bland kremosten og melisen med en miksmaster til en kremete konsistens. Pisk krem av kremfløten og vend forsiktig inn ostemassen. Ta av i overkant av 1/3 av ostekremen i en egen bolle, og sett denne i kjøleskapet. Denne skal på toppen av kaka. Resten av ostekremen fordeles ut over bunnen. Stikk de grovhakkede Oreokjeksene ned i ostekremen. Sett kaka i kjøleskapet i ca. 30 min.

Sjokolademousse:
Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken. Fordel massen over ostekremen. Stikk grovhakkede Oreokjeks ned i sjokolademoussen. Settes i kjøleskapet i ca. 30 min.

Pynt:
Fordel den siste delen av ostekremen over kaka, og pynt med grovhakkede Oreokjeks. Sett kaka i kjøleskapet i ca. 1 time. Smelt litt mørk kokesjokolade over vannbad, og bruk en skje til å ringle sjokoladen over toppen.

Vel bekomme!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...