fredag 20. mai 2011

Nasjonalromantiske cupcakes

Jeg har en liten tendens til å holde på med litt for mye på en gang... Og nå er det altså cupcakes som er i skuddet. Ja, eller muffins da, som vel er det norske navnet. Jeg hadde egentlig lovt meg selv at jeg ikke skulle kjøpe noe muffinsstativ, men da jeg kom over et på salg så klarte jeg ikke la være. Og tanken var at dette må jo være perfekt til barnebursdager. Og stativet falt virkelig i smak hos guttene i huset. Og siden jeg likevel var i gang så måtte jeg jo kjøpe med sprøyteposer og tipper for å lage fine mønster av smørkrem...

Jeg har jo aldri laget slike cupcakes før, så jeg måtte jo prøve til 17. mai. Og for å få den ordentlige nasjonalromantiske følelsen så lagde jeg smørkrem i rødt, hvitt og blått. Det skulle litt fargepasta til for å få den rette fargen, og gjett om den setter farge på tunga. Så til bursdager og Ninas dåp blir det pastellfarger!


Og siden jeg likevel er i gang med å vise bilder fra 17. mai kan jeg jo legge ut bilder av middagsbordet også. Lysestakene som jeg kjøpte til jul var ferdig pyntet med de hvite rosene, og jeg satte bare i noen små flagg og nye lys for å tilpasse de til anledningen.


Lysene er nettopp tent, og de er nok finere når de har brent litt ned i lysestaken.


Bordflaggene må være med.


De røde rosene fikk mamma og jeg da vi var ute og handlet mat til 17. mai.


Da høres det ut som det har blitt stille nede, så jeg skal endelig finne senga mi. Nina Victoria er en ordentlig sovedukke, sånn bortsett fra på senkvelden når jeg skal sove...

Tusen takk til alle som har lagt inn hyggelige kommentarer i bloggen min! Jeg burde tatt meg en runde rundt og sett på andres blogger jeg også, og håper jeg får tid til det når jeg får hodet litt over vann igjen.

tirsdag 17. mai 2011

Pipp-pipp-purra!

Ja, sånn høres det ut når Jonathan feirer 17. mai. Her er alle tre ungene pyntet for anledningen. Se så stolte guttene er over å få lillesøster i fanget.


Og et lite bilde av Nina Victoria i finklærne.


Håper alle har hatt en fin 17. mai!

lørdag 14. mai 2011

Termin i dag

Selv om det aldri har vært aktuelt for meg å gå helt til termin er det litt rart å tenke på at jeg egentlig har termin i dag. Men i stedet koser jeg meg med prinsessa mi, og er glad det hele er over. Formen min har kommet seg betraktelig den siste uka, og nå gleder jeg meg til jeg kan få vært litt mer i aktivitet igjen.

I dag har jeg hatt en rolig hjemmedag, og det har vært utrolig godt. Jeg har fått ryddet i klesskapet mitt, og endelig kan jeg ta bort mammaklærne for godt. For nå sier både jeg og legene at nok er nok. Og ungene skal jo følges opp også, så jeg hadde ikke tenkt meg flere barn uansett.

Nina Victoria er en kjemperolig baby, og jeg skjønner nå hvorfor hun var så rolig i magen min. Jeg var til tider bekymret, men det viser seg at hun bare har et veldig godt sovehjerte. Her er hun nybadet hjemme.


Og her prøver hun på 17. mai klærne. Ser det ut som hun liker det? Hehe, det var nok ei lita ei som heller ville ha mat...


Matingen går veldig greit. Vi bruker spesialflasker fra Habermann som er laget for babyer med sugevansker. For Nina Victoria klarer ikke skape vakuum, så de få gangene jeg har forsøkt å legge henne til brystet ender det bare med at jeg tar til tårene. For jeg vil så gjerne, men det går bare ikke... Og nå har jeg sagt til meg selv at jeg ikke skal prøve det noe mer. Hun skal gjerne få nærhet og kroppskontakt, men fra nå av skal jeg heller kose meg med å legge henne inntil meg, gjerne i halsgropen, slik hun liker. Så får jeg heller fortsette å pumpe meg siden det egentlig går veldig greit.

Og nå begynner hun å være litt mer våken også. Og det er godt, for da er det så mye lettere å gi henne mat. Her hviler hun på skinnet sitt i stua.


Ønsker alle en god helg!

mandag 2. mai 2011

♥ Prinsessa har kommet ♥

I almanakken min står det at jeg skal ha planlagt keisersnitt i dag, men det ble en forandring på de planene gitt. For 2. påskedag kl. 00:14 kom verdens nydeligste jente til verden. Dette bildet er en av de første mannen min tok av henne etter at hun kom til verden.


Grunnen til at hun kom før tiden er at jeg utviklet HELLP-syndrom igjen, akkurat slik jeg gjorde i første svangerskap. Men denne gangen kjente jeg igjen symptomene, og bestmte meg for at vi skulle reise hjem fra påskeferien. Vi burde nok reist inn ennå tidligere enn vi gjorde, men smertene kom og gikk litt de første dagene, og det var først da vi kjørte hjem om ettermiddagen 1. påskedag at jeg ba mannen min kjøre meg rett til sykehuset. For da var jeg ikke lenger i tvil. På sykehuset kunne de konstatere at jeg hadde 4+ på protein, og blodprøvene viste at jeg hadde fått HELLP. Blodplateverdien var fallende, og helt på grensen av hva de tillater før de velger narkose. Men heldigvis ble det hastekeisersnitt med spinalbedøvelse denne gang. Jeg lå til observasjon på intensiven i tre døgn før jeg fikk flytte til barselavdelinga.

Lurer på hva hun tenker på her...


Nina Victoria var 3085 g og 47 cm ved fødselen. Hun er oppkalt etter søsteren min, og farmoren min som døde da pappa var 20 år. Her er hun badet og kledd for hjemreise. Sparkebuksen hun har på seg har jeg sydd selv, og jeg brukte sparkebuksen som Kristoffer hadde på da han var nyfødt som utgangspunkt da jeg klipte stoffet.


Her sitter hun klar i bilstolen. Det var utrolig godt å komme hjem, selv om jeg fremdeles sliter litt med blodtrykket og må gå på blodtrykksmedisin inntil videre. De stolte storebrødrene kom løpende til bilen da vi parkerte hjemme, og det er rørende å se hvor mye omsorg de har for lillesøsteren sin.


Et våkent øyeblikk i fanget til mamma. Denne buksen har jeg også sydd til henne. Planen var å sy en jakke til, men det rakk jeg aldri...


Nina Victoria er født med leppe-/kjeve-/ganespalte, noe vi fikk vite på rutineultralyden i desember. Vi hadde også 3D ultralyd for å se omfanget av spalten. Jeg var forberedt på totalspalte, men leppespalten stopper rett før nesen, og det er kun et lite hakk i kjeven. Spalten i ganen er ganske stor, og jeg får derfor ikke til å amme henne. Men vi har fått rutine på pumping og flaskemating med Habermann-flasker.

Og hun er jo bare verdens skjønneste prinsesse!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...