onsdag 9. januar 2013

Hjemmelagede bursdagsgaver

Siden jeg har to veldig flotte tanter, og en supersnill mamma, er det alltid ekstra hyggelig å lage noe hjemmelaget til bursdagene deres. For jeg vet at de setter pris på det. Derfor fikk de hver sin Post-it® holder i gave. Mamma er så glad i blått, så hun fikk denne.


Det nydelige papiret er fra Pion design, av den serien med fire mønsterark på et vanlig 12 x 12 ark. De passet perfekt til disse prosjektene.


Blonden er fra Stoff & Stil. Stempelet er fra Kort & Godt.  


Dette stempelet har jeg stemplet på innsiden, og det er fra Ladybug and Friends.


Det hadde jo uten tvil vært finere med en lyseblå Post-it® blokk, men siden jeg nå en gang har kjøpt inn en stor pakke med gule så ble det likevel det. De er forresten litt mer lysegule disse også, og ikke så knall som de jeg er vant til fra jobben. Kjøpte de på Staples for lenge siden. Har nemlig hatt planer om å lage flere slike tidligere...


Denne holderen fikk den ene tanten min. Den er holdt i rosa toner. Også dette papiret er fra Pion design.


Kvisten er en die fra Magnolia som jeg har stanset ut i Big Shot'en min. Anbefaler virkelig den maskina om du er på jakt etter en stansemaskin.


Blomstene er fra Wild Orchid Crafts, og fra Kort & Godt (de lyserosa blomstene).


Sett fra en annen vinkel.


Av restepapiret lagde jeg et lite bokmerke. Det har jeg laminert, og deretter festet en liten blonde i toppen.


Siste Post-it® holder i denne omgang så slik ut. Her har jeg stemplet teksten på et annet mønsterark for å få en liten variasjon.


Og her har jeg brukt absolutt siste rest av blonden... Den skulle helst vært bittelitt lenger, men det var ikke tid til å dra ut og handle noe mer midt i julestria.


Mønsterarket har egentlig en litt varm lillafarge, men siden jeg ikke hadde bånd eller roser som passet så godt til ble det rosa blomster i stedet. 


Også her lagde jeg bokmerke av restepapiret.


Disse holderne er heller ikke så vanskelige å lage, men du trenger en Bind-it All for å binde dem inn. Jeg fikk min i bursdagsgave fra mannen min for noen år siden, og liker den godt. Blir ikke så mye brukt, men er definitivt uunnværlig for slike prosjekt. Dessuten kan de brukes til å reparere Pokemon-permer med spiralrygg ;-).

søndag 6. januar 2013

Promarkere vs Copic Sketch Markers

Til nå har jeg stort sett fargelagt motivene mine med enten Distress Ink (vannbasert farge som påføres med pensel) eller Promarkere (alkoholbaserte tusjer). Tusjene gir stort sett klare, skarpe farger, mens Distress Ink gir delikate, lyse farger. Det jeg hele tiden har savnet med Promarkerne er tusjer i samme fargetone, men med varierende intensitet/mørkhetsgrad. Hver Promarkertusj har et eget navn, og jeg synes det kan variere fra farge til farge hvor lett det er å finne to-tre tusjer som passer sammen og som kan blendes sammen slik at du får en fin skyggevirkning.

Da vi besøkte Bikuben i fjor sommer bestemte jeg meg derfor for å kjøpe noen Copic Sketch Markers for å prøve disse, siden de finnes i et stort utvalg, og at flere tusjer har samme fargetone med ulik intensitet. Det er derfor lett å finne tusjer som kan blendes sammen.

Siden både mamma og søsteren hennes har bursdag på Lucia-dagen bestemte jeg meg for å lage nesten like kort til de, slik at jeg kunne fargelegge et med Promarkere, og et med Copic Sketch Markers.

Først ut er kortet til mamma. Motivet er fargelagt med Copic Sketch Markers.


Sjekk den superfine doo'hickeyen fra Magnolia! Snøen har jeg hatt på med en Snow Marker (penn) som er slik at blekket blåser seg opp når det varmes med en varmepistol/varmekilde. Blonden du skimter i bakgrunn er fra Hjerteboden, og den er bare utrolig nydelig! Angrer på at jeg ikke kjøpte hvit samtidig. Jeg har jo egentlig litt kjøpestopp (legg merke til "litt"), men jeg hadde så lyst på dette motivet til kortet til mamma. Og da var det bare å fylle på med varer siden Hjerteboden har gratis frakt om du kjøper for mer enn 700 kr.... Du ser den, sant?


Blomstene er også nye, og de var bare superfine. Og veldig gøy å ha noe mer enn bare roser også.


Den store snøkrystallen bak blomstene er også en doo'hickey fra Magnolia. Og den var heller arbeidssom å stanse ut. Måtte kjøre den gjennom maskina flere ganger for at den skulle trykke ordentlig. Den er jo så innviklet, så det var mange deler som måtte løsnes etterpå. Men den er jo veldig dekorativ da :).


Har fått sansen for å bruke slike kakeservietter som du ser bak motivet, og synes faktisk de er finest slik som de er. Siden kortet er så fullt på forsiden valgte jeg å sette på gratulasjonsteksten på en tag på framsiden.


Også tilbake til temaet da.... Dette kortet fikk tanten min, og her har jeg fargelagt motivet med Promarkere. Som du ser er det veldig mye lysere enn det som mamma fikk. Det skyldes delvis at jeg valgte å fargelegge håret hennes lyst, selv om jeg kunne hatt det like mørkt som på det andre motivet. De to kortene er laget av samme mønsterark og kartong, men jeg har snudd litt om på fargene. Og dermed blir kortene like, men likevel ulike.

 

Den samme skogen, men her i en blågrå farge. Snøen kommer bedre frem på denne.


Lysene på hodet til Santa Lucia har fått litt Stickles glitterlim i fargen Platinum på seg.

Hva er så enklest å fargelegge med - Promarkere eller Copic Sketch Markers? Begge tusjene har en bred tupp som jeg aldri bruker. I tillegg har Promarkere en liten, fast tupp, mens Copic Sketch Markers har en myk, fleksibel tupp. De krever derfor litt forskjellig teknikk ved bruk. Med Promarkere kan du være ganske fast i grepet når du fargelegger, og blending av to farger gjør du gjerne med en sirkelformet bevegelse i overgangen mellom to farger. Med Copic Sketch Markers må du være mykere i bevegelsene dine, og du fargelegger og blender gjerne farger med en mer sveipende bevegelse. Jeg synes dette er lettere å få til på litt store flater, mens Promarkere kan være vanskelig å få fin på litt store partier. Jeg bruker lenger tid på å fargelegge med Copic Sketch Markers, men synes det er veldig gøy når jeg får det til. En annen fordel med Copic Sketch Markers er at de kan fylles opp når de går tom for blekk.

Her ser du de to motivene ved siden av hverandre. Hvilken liker du best? Jeg liker begge, og synes de gir litt forskjellig uttrykk. Jeg holder en knapp på Copic Sketch Markers, for mulighetene er større. Men jeg trenger ennå mer trening for å få det helt som jeg vil. Fargene jeg har brukt har jeg skrevet opp under bildet.


TIL VENSTRE:
(Copic Sketch Markers)
Hud: E0000 - E000 - E00 - E11 - E21
Kinn: R00 - R20
  Hår: E40 - E41 - E42 - E43 - E44 - E47
Kjole: B91 - 0 (blender) 
Blad: YG61 - YG63 - YG67
Bær, lys og skygge rundt motivet: Promarkere

TIL HØYRE:
(Promarkere)
Hud: Ivory - Blus
Kinn: Dusky Pink
Hår: Satin - Sandstone - Caramel
Kjole: Powder Blue - Blender
Blad: Pastel Beige - Khaki - Olive Green
Bær: Crimson
Lys: Buttercup - Mustard - Gold
Skygge rundt motivet: Cool Grey1

fredag 4. januar 2013

Superenkle godteposer

Enklere enn dette blir det vel neppe (med mindre du velger å bare gi en pose rett fra butikken da... ).


Selve plastposen er kjøpt på Søstrene Grene for en slikk og ingenting. De var litt lange, så etter å ha fylt de med After Eight brettet jeg ned toppen av posen, og stiftet den sammen med et par stifter.


Deretter har jeg stanset ut toppen med en die fra Stampin' Up som heter Bigz Top Note. Har du ikke denne kan du godt bare skjære til et stykke kartong med et skjærebrett, og brette dette dobbelt. Toppen er festet til kanten på posen med to små stifter.


Da gjenstår det bare å pynte, og jeg så mitt snitt til å få brukt noen gamle blomster jeg hadde liggende. På baksiden har jeg satt på en til/fra-lapp.

Enkelt, ikke sant? Ønsker alle en fin helg! Her er det juletrefest som står for døren, og så er det vel på tide å pakke ned julepynten for denne gang. Alltid koselig å pynte til jul, og alltid like godt når den pakkes bort igjen :).

torsdag 3. januar 2013

Godt nytt år!

Først vil jeg takke for alle koselige julehilsninger jeg har fått på bloggen min! En kombinasjon av omgangssyke og reinstallering av PCen min har gjort sitt til at jeg ikke har fått takket dere før nå. Jeg setter virkelig pris på alle kommentarer jeg får, og håper jeg får litt bedre tid til å legge igjen spor i andre sine blogger i året som kommer.

Jeg starter det nye året med å blogge disse juleposene som jeg ga i gave til tantene og onklene mine til jul.


Den brune innerposen kommer fra Staples. Jeg har kuttet posen litt i lengden, slik at utgangspunktet mitt er en pose som er 8 inch lang. Alle stemplene kommer fra Kort & Godt, også det flotte julediktet på forsiden.


Den lille kvisten ved julestjerna er en doo'hickey fra Magnolia, som er en liten die som jeg har stanset ut i Big Shot'en min. Blonden er som vanlig fra Stoff & Stil.


Toppen er lukket med magnet som er festet mellom kartongen og mønsterarket på både klaffen og selve posen. Magnetene er magnetic snaps fra Basic Grey, som jeg har kjøpt på Bikuben. Det går kanskje også an å bruke magnettape fra Clas Ohlson, men dette er en relativt svak magnet, så jeg vet ikke om det holder godt nok. Jeg har ikke prøvd det selv, og om du prøver så husk å sjekke hvilken vei tapen må festes for at posen skal lukke seg (og ikke slik at magnetene skyver klaffen vekk fra posen).


Baksiden. For å få nok mønsterpapir til alle tre posene valgte jeg å ikke pynte de på baksiden.

 

Her er alle tre posene samlet. Blomstene er fra Wild Orchid Crafts. Blondekanten på lokket har jeg laget med en Martha Stewart punch som heter Doily Lace.


Slike poser er veldig kjappe å lage, og her er målene jeg har brukt til disse posene fra Staples:

INNERPOSE
Kutt til 8 inch lengde

KARTONG
Forside: 4 1/4 inch x 8 1/8 inch
Bakside m/lokk: 4 1/4 inch x 10 7/8 inch, scor/preg på 8 1/4 inch (brettekant for lokk)

MØNSTERARK
Forside: 4 inch x 7 7/8 inch
Lokk (tilpasses ift. kantpunch): 4 inch x 1 3/4 inch

Lim mønsterarket på kartongen, og pynt det ferdig før du limer det på innerposen. Husk magnet mellom kartong og mønsterark dersom du skal bruke det. Lim fast innerposen på kartongen, men la det stå igjen en liten kant av kartongen rundt på alle sider. Det letteste er å ha limet/tapen på innerposen. Sørg for at det går lett å brette klaffen ned over posen før du fester baksiden.

LYKKE TIL!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...