tirsdag 29. mars 2016

GDT Copic Marker Norge: Paper Nest Dolls og et enkelt gratulasjonskort

I dag vil jeg vise dere dette enkle kortet med motiv fra Paper Nest Dolls. Jeg er personlig ikke noen stor fan av disse motivene, og dette motivet kommer fra et kurs jeg var på for et par år siden.
 
 
Jeg liker veldig godt å bygge opp kortene mine med mange lag papir, men enkelte ganger har jeg verken tid eller ork til det. Og da blir de slik som dette. En ramme bak motivet, og mønsterarket, og ellers bare pynt. Som regel blomster...
 
 
Nærbilde av motivet. Driver og trener litt på å fargelegge hår, og da er nye spisser på tusjene gull verdt. En av fordelene med Copics er nemlig at du kan bytte spissen når den er slitt.
 
 
Og her er bare motivet. Og for de som lurer på hvorfor jeg ikke lager en trinn-for-trinn beskrivelse av fargelegging med Copics, så er det fordi det allerede finnes så mange bra tutorials på det, og at det er så mange som er mye bedre enn meg til akkurat dette. Se bloggen til Copic Marker Norge for mer fargeinspirasjon.
 
 
Jeg har brukt disse fargene:
Hud: E11 - E00 - E000 - E0000
Kinn: R20
Hår: E44 - E43 - E42 - E41 - E40
Kjole: V25 - V22 - V20
Strømper: BG91 (hjemmelaget) - 0 / R20 - 0 og deretter V20 over begge fargene
Hjerter: R20 - R00
Skygge rundt: N0
 
Ønsker dere alle en fortsatt fin dag!
 
Klem fra Veronica

søndag 27. mars 2016

Gult er kult - Gavepose i påskefarger

Første påskedag, og hva passer vel da bedre enn å poste denne gaveposen i gult? (Jo da, helt sikkert påskekort, men det lager jeg ikke, så da er dette det nærmeste jeg kommer påskefargene...).
 
 
Posen hadde jeg liggende i skuffa i hobbykroken, og jeg har bare pyntet med papir på framsiden og baksiden. Bakstykket er ekstra høyt, slik at jeg kan brette ned en klaff foran posen. Motivet og pynten er festet på denne klaffen.
 

Dette er nok et motiv som ble fargelagt for flere somre siden, så det eneste jeg husker er at jeg brukte disse tre gulfargene:
Lys gul: Y17 - Y15 - Y13 - Y11 - Y00
Varm gul: Y38 - Y35 - Y32
Okergul: YR24 - YR23 - YR21 - YR20
 
Håper dere alle har hatt en flott påske!
 
Klem fra Veronica

lørdag 26. mars 2016

GDT Copic Marker Norge: Babykort til en nyfødt gutt

Hei alle sammen!

I dag poster jeg dette kortet på bloggen til Copic Marker Norge. Jeg har jo gitt meg som fast DT, men er fremdeles med som gjestedesigner. Kortet lagde jeg for seksjonen min på jobb, slik at vi kunne gi det videre til en kollega som ble pappa for første gang.


Motivet er et digistempel fra Mo Manning. Jeg har fargelagt med Copic Sketch Markers, og oversikt over fargene jeg har brukt finner du nederst i innlegget.


Vaskelappen og poststemplene er stemplet på tynt mønsterark, som jeg har knøvlet og brettet ut igjen.


Sugerørene til venstre har jeg kjøpt hos Søstrene Grene. For at de skulle bli litt lysere har jeg malt over med litt hvit gesso.


Blomster fra Wild Orchid Crafts. Den hvite sirkelen med teksten "nydelig" har jeg stemplet opp da jeg var på scrappetreff for mange år siden...


Ikke så mange lag på dette kortet, så da er det fint å få litt ekstra liv ved hjelp av en blondeserviett.

 
 Motivet er fargelagt med disse fargene:
Hud: E00 - E000 - E0000 - BV0000
Kinn: R20 - R00
Hår: E44 - E43 - E42 - E41 - E40
Dress: B91 - B90 (hjemmelaget) - 0
Skygge: W3 - W1 - W0 - W00

Da vil jeg ønske dere alle en fortsatt fin påske og påskeaften!

Klem fra Veronica

fredag 25. mars 2016

Fargelegging med Zig Clean Color Real Brush - Tutorial: Klær

Her kommer siste trinn-for-trinn beskrivelse av fargeleggingen med Zig Clean Color Real Brush. Jeg starter med å fargelegge kjolen i farge 092 Blue Gray, og legger fargen i foldene der skyggene kommer. 
 
 
Dra ut fargene med en vannpensel. Jeg drar penselen oppover kjolen, i kanten av fargen, slik at den mørke skyggen blir bevart.
 
 
Jeg jobber ganske fort mens jeg legger på fargene, slik at de ikke tørker for mye på papiret før jeg får dratt fargen utover.
 
 
Jeg jobber ikke med hele kjolen samtidig, men gjør ferdig del for del.
 
 
Når første strøk er på vurderer jeg om jeg skal legge på mer farge der skyggene kommer.
 
 
Jeg legger da litt ekstra farge i de dypeste skyggene. For at det ikke skulle bli for mange bilder la jeg på fargen på hele kjolen samtidig. Da må du jobbe kjapt, og jeg foretrekker egentlig å ta del for del.
 
 
Da er kjolen ferdig fargelagt.
 
 
Gjør det samme med skoene. Legger på farge.
 
 
Og drar fargen utover med vannpenselen.
 
 
Stjerna er fargelagt med 071 Flesh Colour. På vingene har jeg brukt fargen 901 Gray Tint. På dette motivet har jeg valgt å legge fargen langs en av strekene på vingen, slik at den øvre kanten blir beholdt hvit. 
 
 
Trekker fargen utover med vannpenselen, men prøver å beholde litt av det hvite i vingene.
 
 
Tyllkanten på skjørtet er fargelagt med to gråfarger. Nedenfor har jeg lagt på 901 Gray Tint.
 
 
Deretter legger  jeg 094 Gray Brown i kjernen på "blomstene".
 
 
Og går over med vannpenselen.
 
 
Da er motivet ferdig, og for å lage ennå litt mer liv i kjolen valgte jeg å lage noen hvite prikker med en hvit penn.
 
 
Da er motivet ferdig fargelagt, og resultatet ble slik.
 
 
Om du ønsker det kan du også legge en farge rundt motivet. Pass da i så fall på at du ikke drar fargen fra motivet utover.
 
Klem fra Veronica

torsdag 24. mars 2016

Fargelegging med Zig Clean Color Real Brush - Tutorial: Hår

Her kommer en trinn-for-trinn beskrivelse av hvordan jeg fargelegger hår med Zig Clean Color Real Brush. Jeg har brukt fargen 068 Deep Brown, og det ferdige resultatet ser slik ut.
 
 
Dersom denne fargen får for mye vann vil den få et rødlig skjær, noe som kan være stilig så lenge det ikke blir for mye. Jeg bruker alltid en veldig tørr vannpensel til å trekke fargen utover. Så hver gang jeg trykker på penselen for å gi vann til tuppen ender jeg med å sitte å tørke den en god stund på tørkepapir før den er klar til bruk. Når jeg tegner på håndbaken ønsker jeg at det ikke skal ligge igjen et vannspor etter penselen.
 
Da tror jeg bare at jeg lar bildene tale sin sak. Jeg fargelegger alltid deler av håret ferdig før jeg fortsetter med neste. På den måten sikrer jeg at tusjen er fuktig på papiret, og dermed lettere å trekke utover.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Når jeg er ferdig med å legge farge på håret går jeg over og tegner små, tynne hårstrå med spissen på tusjen. Dette er lettest å gjøre om du holder tusjen så rakt opp fra papiret som du klarer. Da blir strekene tynne og fine om du har et lett strøk med hånda. Jeg legger strekene hovedsakelig der hvor håret er mørkest, og trekker bare noen få streker ut over de lyse partiene i håret.   
 
 
Da er håret ferdig fargelagt. Husk at kontraster hjelper til å skape liv i motivet ditt, og det er derfor fint om du understreker formen på håret ved å la lyse deler av en hårlokk gå mot mørke deler av en annen. Lykke til!
 
Klem fra Veronica

onsdag 23. mars 2016

Fargelegging med Zig Clean Color Real Brush - Tutorial: Hud

Jeg lovte jeg skulle legge ut en trinn-for-trinn beskrivelse av hvordan jeg fargelegger med Zig Clean Color Real Brush. Jeg har tatt maaange bilder, så jeg deler derfor opp i tre tutorials. Den første viser fargelegging av hud, kinn og øyne. Neste vil vise fargelegging av hår, og den siste vil vise fargelegging av klær og vinger.

Motivet er fra Saturated Canary, og motivet er stemplet på akvarellpapir med Staz On Jet Black.
 

Start med ansiktet. Legg farge 069 Blush som vist under.
 

Bruk en vannpensel med fin tupp og dra fargen innover mot midten av ansiktet. Vannpenselen må være veldig tørr for at vannet ikke skal dytte fargen ut mot kanten av motivet, og lage roser på arket. Jeg pleier å teste vannpenselen på håndbaken, og den skal da kjennes så vidt litt fuktig ut. Du kan også bruke en vanlig pensel som du tørker lett av. Jeg tørker alltid tuppen av vannpenselen på et tørkepapir mens jeg holder på, slik at jeg ikke trekker fargen for langt inn på motivet.
 

Legg på mer farge hvis du synes det ble for lyst.
 

Dra fargen inn mot midten av ansiktet. Jeg liker å skyve fargen fra meg, og roterer alltid motivet mens jeg jobber med fargeleggingen.
 

Legg litt ekstra skygge under hårkanten, og marker skyggen til nesa. Her er det veldig viktig at motivet er helt tørt slik at kanten på nesa ikke flyter utover.
 

Trekk fargen litt utover med vannpenselen.
 

Gå over kantene med fargen 071 Flesh Colour dersom du ønsker et gyldnere skjær på hudfargen.
 

Dra fargen lett innover.
 

Marker utkanten på kinnene med fargen 230 Pale Rose. Denne fargen er ganske mørk, og passer bra om du ønsker litt farge i kinnene.
 

Gå over kantene med fargen 028 Pale Pink. Denne er lys rosa, og kan også brukes alene dersom du ønsker en dusere farge i kinnene.
 

Trekk fargen innover med vannpenselen. Husk å bruke lite vann. Hvis fargen trekker seg litt ut i håret kan du gå over kanten med litt vann etter at ansiktet er tørt, og vaske vekk fargen med penselen. Tørk da kjapt med tørkepapir, slik at vannet ikke trekker inn i ansiktet og skyver vekk fargen der. Siden jeg skal ha mørkt hår på dette motivet lar jeg bare fargen være.
 

Farg leppene med de to samme tusjene som du brukte på kinnene. Først 230 Pale Rose.
 

Deretter 028 Pale Pink. La det stå igjen litt hvitt i midten.
 

Gå over kantene med vannpenselen.
 

Legg farge på øynene. Jeg har brukt 092 Blue Gray. En nydelig gråblå farge.
 

Gå over med vannpenselen og dus ut overgangen. Her har jeg valgt å beholde en del av det hvite i papiret, slik at øynene blir forholdsvis lyse.
 

Når ansiktet er ferdig fargelegger jeg resten av huden. Jeg starter med 069 Blush der skyggen skal være, og fargelegger en del av gangen.
 

Dra ut fargen med vannpenselen.
 

Gjør det samme med den andre armen. For å få et mest mulig realistisk resultat er det viktig at du bestemmer deg for hvor lyset kommer fra, slik at det som er lengst vekk fra lyskilden blir mørkere enn det som er nærmest.
 

Bruk vannpenselen på den andre hånda.
 

Jeg går over med samme farge en gang til for å få mer farge på armene, og for å skape mer dybde i bildet.
 

Dus ut overgangene.
 

Gå over skyggene med 071 Flesh Colour.
 

Trekk fargen ut over flatene.


Fargelegg beina på samme måte. Først med 069 Blush.
 

Dra utover fargen med vannpenselen.
 

Gjenta en gang til for å få litt mer farge på beina.
 

Legg skyggen på baksiden av leggen, og litt under skjørtekanten.
 

Gå over med 071 Flesh Colour. Denne legger jeg også bare i skyggekanten slik at motivet ikke blir for gult. Om du ønsker det kan du droppe denne fargen. Du kan også prøve å legge på denne fargen først, også gå over med 069 Blush etterpå. Her er det bare å prøve seg frem for å finne en hudfarge som du liker.
 

Slik ser motivet ditt ut når du er ferdig med dette steget. Jeg legger alltid farge på huden først, for da føler jeg at motivet våkner til liv.
 

Neste steg nå er å legge farge på håret. Det kommer en egen tutorial på det så snart jeg får tid til å sette meg ned og jobbe med innlegget. Hvis du lurer på noe så ikke vær redd for å ta kontakt. Og husk at øvelse gjør mester :).

Klem fra Veronica
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...