mandag 25. april 2016

GDT Copic Marker Norge: Cafe Luna ♥ Bilder til dukkestua ♥

I hagen vår finner du byens koseligste kafé. Den heter Café Luna, og inspirasjonen til navnet kommer fra boken om Albin og Luna, to barn som er født med leppe- og ganespalte, akkurat slik som vår lille prinsesse. I tillegg er jo kaféen liten og lun, så da passet navnet bra.  

Jeg kjøpte en ramme på IKEA, og fant fire digistempel hos Mo Manning som jeg syntes passet bra til temaet. Så da ble disse fire motivene skrevet ut i passelig størrelse, og fargelagt i glade farger.

 
Jente med rosa kjole:
Hud: E11 - E00 - E000 - E0000
Kinn: R20 - R00
Hår: E53 - E51 - E50 - E57 - E47
 Rosa: R89 - R85 - R83 - R81 - R80 (hjemmelaget)
Hvit: W3 - W1 - W00 - 0
Grå: N8 - N6 - N4 - N2 - N0
Grønn: YG95 - YG91
Skygge rundt: W0


Jente med grønn kjole:
Hud: E18 - E15 - E13 - E11 - E00
Kinn-. R22 - R20
Hår: E49 - E47 - E29 - E27 - E25
Turkis: B02 - B01 - B000 - B0000
Kjole: BG96 - BG93 - BG91 (hjemmelaget) - BG90
Rosa: R89 - R85 - R83 - R81 - R80 (hjemmelaget)
Grønn (blader): YG97 - YG93 - YG91
Gul: E97 - Y38 - Y35 - Y32
Grå: N6 - N4 - N2 - N0
Hvit: W3 - W1 - W00 - 0
 
 
 Jente med gul kjole:
Hud: E11 - E00 - E000 - E0000
Kinn: R20 - R00
Hår: E49 - E47 - E44 - E43 - E42 - E41
Gul: E97 - Y38 - Y35 - Y32 med YR24 - YR23 - YR21 - YR20 og en hel del andre farger over (jeg bare lekte meg med både rosa, blått og grått over)
Skygge rundt: W0


Jente med kake:
Hud: E11 - E00 - E000 - E0000
Kinn: R20 - R00
Hår: E53-E51 - E50 - E57 - E47
Lilla: RV99 - RV95 - RV93 - RV91
Grønn: YG95 - YG91
Øvrige farger som i motivene over.
Skygge rundt: W0

Her er motivene satt inn i ramma. De tre grå bildene er tekst, der navnet på kaféen står til høyre, ordensreglene (Kardemommeloven) øverst til venstre, og teksten "Velkommen til No. 3 1/2" står nederst. Klikk på bildet om du ønsker å se det større.


Og til slutt et lite bilde av dukkestua fra utsiden.


Nå gleder jeg meg til sommersesongen starter for fullt, og kaféen kan åpne igjen etter vinterdvalen sin ;).

Klem fra Veronica

torsdag 21. april 2016

Bursdagskort til røveren vår

Dette kortet fikk vår yngste sønn da han ble 7 år i 2014...
 
 
Jeg har bare dette bildet, og kortet har for lengst havnet i en eske på loftet. Så jeg tenker jeg lar det bli med det, så får dette være nok for denne gang. Kanskje jeg kan være litt kjappere ut med årets bursdagskort...?
 
Klem fra Veronica

tirsdag 19. april 2016

Trekkspillkort med favorittmotivet fra Gorjuss Girls

Jeg begynner å nærme meg slutten på gamle kort, og i dag vil jeg vise dere dette grønne kortet som er brettet på en litt alternativ måte.
 
 
Et relativt enkelt pyntet kort, der jeg har brukt "bartepunchen" i toppen på kortet.
 
 
Digger fargene på motivet, men har ikke lappen foran meg her nå...
 
 
Motivet er en favoritt fra Gorjuss Girls. Det lille tekststempelet er fra Norsk Stempelblad.
 
Klem fra Veronica

søndag 17. april 2016

Takkekort igjen...

Jeg får ofte i oppgave å lage takkekort til kollegaer som slutter hos oss. Og det er ikke det morsomste å lage, for jeg liker ikke at folk slutter. Men sånn er det å jobbe nær NTNU. Mange har Trondheimskontoret som stoppested mens de venter på at den bedre halvdel skal bli ferdig med studiene. Jaja, sånn er det bare, og dette kortet ga vi til en kollega som skulle flytte til Oslo.
 
 
Motivet er fra Tickled Pink.
 
 
Har holdt kortet ganske enkelt siden det er så fint mønster på papiret. Metallblomsten hadde jeg liggende, og jeg aner ikke hvor den kommer fra. Sikkert fra en eller annen trøstepremie fra et scrappetreff...
 
 
Halvperlene har jeg heller ikke kontroll på. Har så alt for mye stæsj, så det er helt umulig å huske hvor alt kommer fra...

Motivet er fargelagt i disse fargene:
Hud: E11 - E00 - E000 - E0000
Kinn: R20
Hår: E19 - E18 - E08 - E97 - Y26 - YR24
Brun: E39 - E37 - E35 - E33 - E31
Mørk grønn: B97 - B95 - B93 - B91 med YG91 over
Olivengrønn: G99 - YG97 - YG95 - YG93 - YG91 med W1 over
Gul: Y17 - Y15 - Y13 
 
Klem fra Veronica

fredag 15. april 2016

Lilla tryllekort med hjemmelaget pynt

Gah... Jeg begynner å bli lei av å blogge gamle kort... Det tar liksom ikke slutt. Her er nok et gammelt kort, og når det kommer til lilla synes jeg det er en farge som er utrolig vanskelig å gjengi rett på bilder. Det ser alltid så innmari dallete ut, men jeg lover at det ikke var like ille i virkeligheten...
 
 
Dette var et bestillingskort for en tidligere kollega, og bestillingen gikk ut på å lage et kort til en 60-årsjubilant som er glad i lilla, strikking og å lese bøker. Så da fant jeg litt sølvgarn og strikket litt pynt til kortet. Strikkepinnene er tuppen på to grillspyd. Og sølvkula du ser bak snurreblomsten er selvfølgelig resten av garnnøstet.
 
 
En liten tag med alderen på må til.
 
 
Og her er boka. Den er laget av et skikkelig glitterpapir og vanlig A4-ark som jeg har klipt og brettet.
 
 
Motivet er fra Tickled Pink, og er fargelagt med Copics.
 
 
Jeg har brukt disse fargene:
Hud: E11 - E00 - E000 - E0000
Kinn: R20 - R00
Hår: E55 - E53 - E51 - E50
Lilla: V28 - V25 - V22
Aubergine: V95 - V93 - V91 - V000
Skygge rundt: B0000
 
Klem fra Veronica
 

tirsdag 12. april 2016

Tagsdilla... Tags i en salig blanding

Nedenfor kommer de siste tagsene i denne omgang. Jeg har flere jeg ikke har tatt bilde av, men de får jeg eventuelt legge ut senere. Først ut er denne enkle i blått. Har svertet kantene i tre blåfarger, og deretter stemplet et notestempel over med Distress Paint i fargen Picket Fence. Distress Paint gir litt uklare trykk, noe som passer fint til bakgrunnsstempel på tags.
 
 
Det gule snøfnugget bak blomsten er en hjemmelaget maske som jeg la over tagen før jeg svertet kantene. Den viser med andre ord den opprinnelige fargen på tagen. Tekststempelet er fra Kort og Godt, og er stemplet på hvit kartong som er svertet med blå distress ink. På blomsten og enkelte steder langs kantene har jeg hatt på litt hvit gesso. De forhøyede partiene som ser ut som snø er embossingpasta som er hatt på over en stensil fra Tim Holtz.
 
 
Tagen med blomstene har jeg laget slik at Papiria kunne få den i butikken sin. Jeg har også holdt kurs hvor vi laget denne tagen som en del av kurset. Blomsten i bakgrunnen er laget ved hjelp av Distress Paint og en stensil. Blomstene som er pyntet med er tre stempel fra en stempelplate som Kort og Godt har. Tråden er lagt løst over og stiftet og stedvis limt fast.
 
 
Blomstene er svertet slik som tagen, og deretter klipt ut. Jeg har formet dem med en bone folder (falseben), og deretter limt de fast i litt ulike høyder.
 
 
Det er mye den samme teknikken som går igjen på tagsene. De enkleste har jeg gjerne laget for Papiria, og da har jeg prøvd å bare bruke ting som jeg vet butikken har hatt inne. Den under skulle jeg gi bort, så da brukte jeg det jeg fant på pulten min. Den rosa pila er en hvit pil i et mykt materiale som jeg fikk da jeg var medlem på designteamet til Kreativ Scrapping. Her har jeg malt den i en salig blanding av farger, og hatt på litt embossingpulver.
 
 
Har knytt litt tynn hyssing rundt pila også, og denne hyssingen kommer jeg til å savne når den er tom. Kjøpte den hos Stampin' Up da vi var i New York i 2009, og de sender jo ikke til Norge. Ikke vet jeg om den finnes lenger heller da...
 
 
Hatt på litt flak av glitter her og der. Jeg elsker bling...
 
 
Neste tag lagde jeg som en del av forberedelsene for å holde kurs hos Papiria.
 
 
Nøkkelen er et ministempel fra Tim Holtz, og jeg har fargelagt den med Zig Clean Color Real Brush. Og disse motivene er superkjappe å fargelegge, for her gjør det ikke noe om fargene kommer på utsiden av strekene, eller om det blir ujevne kanter. Jo røffere, desto bedre.
 
 
Vi farget og krøllet bånd til tagen.
 
 
Den lille tagen er laget i de samme fargene som den store, men her har jeg brukt et stempel som utgangspunkt i stedet for stensiler. Stempler bakgrunnsstempelet med Distress Paint i fargen Antique Linen. Tørker dette godt (det vises nesten ikke, for det har samme farge som gulfargen på tagen), og sverter kantene med Distress Ink. Og det er da først mønsteret kommer godt frem (blomsterswirlen).
 
 
Deretter har jeg stempelet med ulike bakgrunnsstempel med Staz On i fargen Timber Brown. Den er mørk brun, og passer veldig bra sammen med jordfarger.
 
 
Til slutt denne tagen som jeg ga til en kollega som hadde fått seg ny leilighet.
 
 
Også dette motivet er et mini blueprint stempel fra Tim Holtz som jeg har fargelagt med Zig Clean Color Real Brush.
 
 
Embossingpasta og embossingpulver for en kul, opphøyet effekt.
 
 
Den svarte teksten er laget på en gammel Dymo-maskin. Jeg klipper deretter langs bokstavene slik at det ikke blir så mye svart rundt teksten.
 
Det var det jeg hadde om tags i denne omgang. Ønsker dere alle en kreativ dag!
 
Klem fra Veronica

søndag 10. april 2016

Tagsdilla... Tags med mønsterpapir

Jeg skrev i forrige innlegg at det ikke går an å gjøre feil når man lager tags. Det er jo selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner, men hvis du ikke blir fornøyd kan du dekke hele tagen med mønsterark, og likevel få et bra resultat. 
 
 
Her har jeg tatt et mønsterark og revet det i to, og snudd baksiden opp i glippen mellom mønsterarkene. Tekststempelet er fra Tim Holtz, og jeg har stemplet det på lys kartong, krøllet kartongen og svertet kantene. Filmremsa er også fra Tim Holtz, og jeg synes det er kjekt å stifte den fast med en liten stiftemaskin. Bølgepappen er også revet og svertet i kantene, også har jeg drysset litt embossingpulver i kobberfarge over. Varmer med en varmluftspistol fra baksiden før jeg fester den på tagen.
 
 
Lappen med tekstempelet har jeg også revet litt i. Og til slutt har jeg knytt litt hyssing rundt tagen.
 
 
Under har jeg brukt et annet mønsterark. I tillegg har jeg klipt ut deler av arket og brettet disse rundt kanten på tagen. Jeg har brukt tape med tekst fra Tim Holtz.
 
 
Bak gutten har jeg tatt en bit gipstape som jeg hadde liggende sammen med malersakene. Den stammer sikkert fra vi pusset opp, for den kommer på en stor rull, og skal egentlig brukes i skjøtene mellom to gipsplater (eller noe sånt... holder meg til malingen jeg....). Gikk over kantene med en saks slik at den ikke skulle bli så firkantet. Gutten er et stempel fra Kort og Godt som jeg har stemplet på grå, glatt kartong, og deretter klipt ut og festet med 3D-puter.
 
 
Piggtråden har jeg laget av blomstertråd som jeg også hadde liggende. Jeg har hatt mange hobbyer opp gjennom årene, og dekorasjoner av tørkede blomster var selvfølgelig en av dem på 90-tallet. Blomstene er ute for lengst, men blomstertråden hadde jeg tatt vare på. De små piggene har jeg laget ved å snurre ståltråden rundt en liten strikkepinne. Deretter har jeg tredd de på tråden, og limt de fast i papiret.
 

Båndet er crinckle ribbon som er farget grønn for å understreke det lille grønne som finnes i mønsterpapiret.

Klem fra Veronica

fredag 8. april 2016

Tagsdilla.... Tags med Bird Crazy

Jeg har fått helt dilla på å lage tags. Det går kjapt, er en helt annen teknikk enn den jeg bruker når jeg lager kortene min, og det går ikke an å gjøre feil!
 
Her kommer et samlet knippe av tagsene jeg har laget med Bird Crazy motiv. Den første er klippet ut av glatt, hvit kartong, fordi jeg ville ha helt klare blå farger. Hvis jeg bruker Manilla tags fra Ranger så får blåfargene et grønnskjær siden tagen er lys gul.
 
 
Bruker Distress Paint, Distress Ink, stensiler, bakgrunnsstempel, embossingpasta og embossingpulver til å lage effektene.
 
 
Jeg har tidligere nevnt at jeg alltid er ut i siste liten med kort som jeg selv skal gi bort. Det er ikke noe unntak for tags, så den neste tok jeg et dårlig mobilbilde av i det jeg var på tur ut døra. Ferdig klar på gaven sin...
 
  
Jeg er veldig glad i duse farger som går ton i ton, men med tags er det lov å leke seg litt med knallfarger også. Denne lagde jeg da jeg hadde demo hos Papiria da butikken åpnet i Trondheim i oktober i fjor.
 
 
Båndet er opprinnelig hvitt og glatt, og jeg har farget det i de samme fargene som jeg har brukt på tagen. Knøvler det og lar det tørke slik at det blir mye liv i det. 
 
 
De burgunder prikkene i bunn av denne tagen er laget ved hjelp av en rest bobleplast som jeg har trykt på stempelputa og deretter på tagen.
 
Klem fra Veronica

tirsdag 5. april 2016

Mor og datter i beige og lakserosa

I mitt forsøk på å komme a jour med bloggingen finner jeg mange gamle kort. Noen har jeg lagt ut allerede, og her kommer nok et eksempel på et gammelt kort. Også dette er laget på bestilling.
 
 
Motivet er fra Whiff of Joy. Blomster fra Wild Orchid Crafts.
 
 
Hjørnet er stanset ut med en die fra La-la Land. Bladene med en die fra Marianne Design.
 
 
Papiret er fra Graphic45.
 
 
Motivet er fargelagt med Copics, og kjolen består av et sammensurium av farger. Og jeg synes det ble litt kult. Har brukt en hvit penn til å lage prikker etterpå. Synes det passet bra på denne kjolen. Jeg finner ikke notatet mitt med fargeoversikten, og jeg klarer ikke se hvilke farger jeg har brukt...
 
 
Kortet er laget som et tryllekort med klaffer på siden, og en front som kan løftes opp.
 

Ønsker dere alle en riktig fin dag!

Klem fra Veronica
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...