tirsdag 21. juli 2009

Endelig fornøyd med dekoren på spisebordet

Det er så utrolig mange stilarter innen interiør jeg liker, men like fullt like mange som ikke passer inn hjemme hos oss. Helhvitt kan jeg ikke ha, for det skjærer med alt vi har. Og glass kan jeg ikke ha, med mindre det er sotet eller svakt farget. Og etter at jeg hadde Perfect Home party i fjor høst lærte jeg at det er bedre med få store ting, enn mange små ting. Og det har jeg funnet ut stemmer veldig godt, i alle fall med den stilen jeg liker.

Spisestua vår er i utgangspunktet vanskelig å dekorere siden vi har to lyspendler fra Herstal hengende over bordet. De har på en måte alltid vært i veien, men lys må vi ha siden dette er i en relativt mørk krok i huset. Men i dag gikk jeg på impuls inn på Black Design, og du og du for en lekker butikk. Det bugnet av nydelige lysestaker, vaser, duker og dekorative elementer, og jeg gikk egentlig som i svime. Fant en stor, flat kurv/fat som jeg likte, og som kunne bli utgangpunkt for en dekorasjon på spisebordet. Jeg fikk god hjelp i butikken, og var bra spent da jeg dro hjem for å pakke ut varene. Fikk deponere på alt, så da er det liksom ikke like skummelt å kjøpe det. Men jeg beholder alt. Jeg ble kjempefornøyd med absolutt alt, og her er noen bilder som viser bordet slik det står nå.Kurven fra Sia er relativt stor (ca. 39 x 67 cm), og gjør det fantastisk enkelt å flytte unna pynten når jeg skal dekke bordet. Lysestakene er fra Lene Bjerre, og er også ganske store. De rommer store telys, og dermed vil de lyse ganske lenge.Blomsterpotta er ganske grov og røff, og bryter med de sarte lysestakene. Som dekorasjon i potta valgte jeg å kjøpe kunstige blomster, for det er så greit med alt som trenger lite pleie... Og siden det som sagt er litt mørkt i denne kroken så er det uansett ikke alle plantene som trives der.Naturlige roser er nok hakket flottere, men det skal også sies at kunstige blomster i dag er vesentlig finere enn de man fikk kjøpt da jeg var yngre. Synes ikke det er noe å utsette på disse.Rammene hjelper til å gi litt høyde på dekorasjonen, og gir meg mulighet for å få litt flere bilder inn i stua. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal sette inn i rammene ennå, så det må jeg tenke litt på.Denne øyenstikkeren er egentlig en serviettring, og den var uforholdsmessig dyr. I alle fall kommer ikke jeg til å kjøpe flere enn denne ene, men jeg syntes den gjorde seg der oppe i kurva, så jeg klarte ikke la være.

Løperen er forresten også fra Lene Bjerre, og den passet utrolig godt på spisebordet. Jeg har tidligere kun hatt en løper der som jeg har vært fornøyd med, og den er nok bedre egnet til vinteren siden den har sort som basisfarge.

I kveld måtte jeg selvfølgelig tenne lysene, for det begynner så smått å bli litt mørkere innendørs. Og se hvor fint det ble!Lysene gir så fin glød i blomstene, sånn at det blir en god og lun stemning. Lysestakene som står for seg selv på bordet er fra Perfect Home, og de hadde jeg fra før. Og slik ble spisestuekroken med den nye dekoren.

Dette bildet av Kristian Finborud er jeg også veldig glad i. Det er en litografi som han har laget 30 stykker av, og som vi investerte i like etter at vi hadde flyttet inn.Og jeg måtte jo bare ta med et bilde der lyspendlene er med, sånn at det går an å se hva jeg mener med at de kommer i veien. Vi har hevet de en god del i forhold til slik de opprinnelig hang, så nå funker de på et vis. Og godt stemningslys gir de, siden de har dimmere som lar oss skru lyset masse ned.

Og til slutt et lite bilde fra tidligere i dag. Det er nok dessverre stor sannsynlighet for at dekoren må konkurrere med diverse biler en god stund framover. For minstemann elsker å kjøre bilene rundt og rundt bordet, og kan sitte lenge med det. Jeg prøvde å flytte de vekk, men det er ikke alltid like enkelt å få en som snart blir to år å forstå verdien av et ryddig bord...

4 kommentarer:

Kari sa...

Så fin spisestuekroken ble! Smart å samle flere mindre ting på et fat, slik at avstandsinntrykket blir én stor dekorasjon!

Arya sa...

Å hjelpe meg! Nå skjønner jeg at jeg ikke har peiling på dekor!! jeg putter noe inn, og håper at det ikke skjærer for mye med alt det andre jeg har... Og leker? De flyter over alt!!

Du har en fantastisk god smak, Cino! om jeg ikke dekorerer like flott får jeg heller drømme om det når jeg leser bloggen din!

Takk for kjempehyggelig kommentar på min blogg, forresten!

Karen O sa...

Dette ble jo kjempe fint!! Du er så flink! Gleder meg til vårt spisebord kan se sånn ut... Må bare få meg et hobbyrom først... Trøsten er jo at jeg har vært flink, og at bordet er like ryddig som da du var her! Er ganske imponert over meg selv:)
Håper alt står bra til hos dere!
Stor klem, Karen

Ingunn sa...

Så fint det ble! En flott komposisjon, og så praktisk, da, at det bare er å løfte det unna når du skal bruke bordet!
Jeg har også oppdager kunstige blomster etter at vi bygde hytte i fjor. Supert med kunstige planter der siden vi i perioder ikke er der jevnlig nok til å klare å holde liv i dem. Så nå har jeg likevell potteroser på spisebordet, og orkideer i vinduet.

Det ligger forresten en utfordring til deg i bloggen min.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...