tirsdag 29. desember 2009

Julefreden har senket seg...

...og jeg har fått tid til å slappe av og kose meg med familien. Perioden før jul ble ganske hektisk, med oppussing av nytt soverom til minstemann, juleforberedelser og mye jobbing for både meg og mannen. Det hører med til historien at jeg ikke rakk å bake en eneste sort i år, men jeg stresset ikke sånn med det heller, for jeg har verdens snilleste mamma. Hun gir gladelig bort det hun lager, så det ble både julebrød og julekaker på oss.

På julekortfronten valgte jeg i år å gjøre som jeg har gjort tidligere år, å scrappe julekortet i Photoshop. Siden vi sender mange julekort har jeg ikke tid til å lage håndlagede julekort til alle sammen, så da blir dette nest beste løsning.



Noen få håndlagde kort rakk jeg å lage, og de ble sendt til våre engelske og amerikanske venner og familie. Det første er sterkt inspirert av Anita Hagen, som lager de mest vidunderlige kreasjoner og kort. Jeg liker ikke å kopiere andre så mye som jeg har gjort her, men valgte det bare for å komme i gang. Og det løsnet skikkelig, for det gikk ganske raskt å lage alle de andre kortene etterpå.



Det nydelige stempelet med korguttene er fra Sarah Kay, og jeg ble kjempeglad da jeg fant det i en norsk nettbutikk. Men de skulle ha 79 kr for stempelet og 69 kr i porto. Jeg spurte om de kunne sende stempelet i en liten konvolutt til en billigere penge, men der fikk jeg blankt nei. Synes det var skikkelig dårlig service, så jeg gikk heller på ebay og søkte. Så for 45 kr fikk jeg stempelet fra USA, og da var portoen inkludert.... Sier litt om de norske prisene. Tok noen få dager ekstra, men det var det verdt. Tekststempelet kjøpte jeg hos The Ink Pad i New York. Bitteliten butikk med en stort utvalg i stempel. Papirene er også kjøpt i New York.



Motivet er malt med akvarellmaling på 300 g papir. Rundt guttene har jeg svertet med Distress Ink Vintage Photo. Den morsomme måten å feste tekststempelet på er ikke min oppfinnelse, men en artig vri er det. Kommer nok til å benytte den igjen.



Det neste kortet er vel det jeg ble mest fornøy med selv. Papirrullen er et ark som ser ut som en avisside, og som jeg har rullet og revet og svertet i kantene. Holdt sammen med scrappers floss.



Fra en annen vinkel.



Siste kort med de herlige korguttene ble slik. Her klipte jeg rundt stempelet bare for å få en vri. Flere av de vi sender til er i slekt, så da er det så kjedelig om alle kortene blir helt like. Men jeg synes dette ble litt nakent, og er ikke like fornøyd selv.



Motivet er montert med 3d-puter for å få litt mer dybde. Roser fra Prima og greinene er stanset ut med en punch fra McGill (som jeg må stå på for at jeg skal klare å trykke de ut).



Tekststempelet er klippet ut med saks, og kantene er slitt med en edge distresser fra Tim Holtz. For de som ikke har det er det bare å ta kjøkkensaksa fatt. Gjør samme nytten. Etterpå er kanten svertet med Vintage Photo.



Til slutt tre kort med et annet motiv som jeg fikk stemplet opp da jeg besøkte Karen tidligere i år. Følte meg veldig smart da jeg stemplet disse, så slapp jeg å kjøpe så mange julestempel selv.



Den søte klipsen bestilte jeg hos Stampin' Up før vi reiste til New York, og fikk varene levert på hotellet. Båndet er supermykt, og er kjøpt hos Stoff & Stil. Tror jeg betalte 17 kroner for en rull med 5 meter.



En annen variant med ovalt utsnitt. Liker ikke den så godt...



Årets siste hjemmelagede julekort. Hjertet kjøpte jeg på ferie i fjor sommer, rett og slett fordi Kristoffer (da 3 år) insisterte på at vi måtte kjøpe noen. Og endelig fikk jeg brukt det siste vi hadde igjen.



Metallsnøfnugget er festet med spillbinders på bokstaven "O" som fulgte med da jeg kjøpte en gedigen pakke med foam-bokstaver i USA. Det var gave til guttene, men jeg håper at de tilgir at jeg tok en rød "O"... Ble så tamt uten.



Da vil jeg bare ønske alle sammen en fortsatt fin romjul!

6 kommentarer:

Sissel sa...

Når jeg ser hvor vakre kort du lager skal jeg la være å plage mine lesere med mine kort ja...kremt kremt....Du er jo fantastisk flink til å lage kort. Heldig er de som får slike kort.
Takk for titten!!!!
Ha en finfin romjul...
Klemz Sissel

-kine- sa...

Nydelige kort! Også jeg som sliter nok med å scrappe litt i album :) De er utrolig helige de som får slike kort! Likte veldig godt "have a merry little christmas"-stempelet!

Red Hobbitt sa...

Å så flotte kort du har laget. Kommer gjerne tilbake i bloggen din. Har nemlig kjempelyst til å begynne med scrapbooking......til neste år.

Femice sa...

Syntes nest best er ganske så flott også jeg da. Takk for kortet :)
Selv har jeg ikke fått surret meg til hverken julekort eller julebrev i år. Det er litt sånt enten eller med meg :)

Du lager masse flotte kort og jeg sliter med inspirasjonen selv, så jeg har måtte svelge stoltheten og har innsett at jeg må være litt copycat for å få ting på gli igjen. Og da er det masse fint å finne i bloggen din :)
Men det blir ikke før etter Nicaragua-turen min :)

Hils alle gutta og fortsatt god jul !

Helen Brekke sa...

Wow! For nokre fantastisk nydelege kort! Eg vart heilt forelska i dei stemplene, og lurer på om eg skal melde meg på stempelkurs her i byen.
Når eg lager kort ser det ut som dottera mi på 2 har laga det, så eg tør ikkje å skryte av det nei;)

Isa sa...

Så fantastiskt!

Begynte selv med å scrappe julekort i år, og det ble enklere og enklere for hvert kort. Til neste år blir det nok PSkort ja. Ditt var jo bare superlekkert!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...