mandag 22. februar 2010

Et kort blir til

Dette kortet/pakken lagde jeg til en venninne som nettopp hadde bursdag. Og siden kameraet stod ved siden av meg fikk jeg lyst til å ta en bildeserie som viser fremgangsmåten.Utgangspunktet mitt var denne kremen fra Clinique.Jeg hadde lyst til å kombinere kortet med en pakke, og kom på at jeg kunne bruke samme teknikk som man bruker på sånne små parfymeflasker (gratisprøver) fra parfymeriene.Arket jeg har brukt er Bazzill kartong i fargen Moss. Et ark ble delt i to, og deretter ble hver del redusert til 11,5 x 6 inches. Jeg brukte Scor Pal til å prege kartongen på 5 og 6,5 inch. Krempakken var akkurat 1,5 inch bred. De to stripene er 0,5 inch brede, og ble skåret med skalpell og linjal.For at papiret skulle tåle litt mere dekket jeg det med transparent bånd, som ble festet med dobbeltsidig tape.

Deretter kuttet jeg til mønsterpapir for å kle innsiden av kortet. Også her bruker jeg dobbeltsidig tape.Hele innsiden ferdig kledd.De to kartongbitene limes sammen, og her har jeg brukt en kraftigere dobbeltsidig tape som sitter bedre.Har festet fast krempakken, og bestemmer meg for å snu kortet slik at den største flaten blir baksiden.Inni kortet stemplet jeg dette stempelet fra Stempelglede med Archival Ink i fargen Coffee.På utsiden brukte jeg et annet mønsterark som matchet innsiden godt. Bitene er kuttet til, og kantene stiples med brun tusj.På ryggen har jeg skrevet navnet til mottageren med klistremerker kjøpt hos Michaels i New York. Baksiden er holdt helt enkel, med min personlige signatur som jeg har laget i Photoshop, og swirls som er trykket ut med Wave Flourish punchen min fra EK Success. Det søte stempelet i bunn er fra Whiff of Joy.Her har jeg funnet frem Wizard'en min fra Spellbinders (den bringebærrøde maskina), og utstanseren (dies'en) fra Stampin' Up (Sizzix Top Note die).Etter å ha kjørt sandwichen gjennom maskina blir papiret kuttet i denne formen. Papiret jeg har brukt er 300 g akvarellpapir fra Clas Ohlson. Til stempeltrykk foretrekker jeg relativt glatt papir, slik at trykket blir mest mulig jevnt.Nærbilde som viser den perforerte kanten.Her er motivet stemplet på og malt ferdig. Jeg vil legge ut et eget innlegg som viser hvordan jeg malte dette motivet, men tar ikke det med i dette innlegget for å spare litt plass. Men jeg lover at det blir neste innlegg fra meg.Pynten skal på plass, og jeg har funnet disse to hvite blomstene, samt et par roser. Alt fra Prima. De hvite blomstene får en runde med Glimmer Mist i fargen Pearl.Når blomstene har tørket (jeg bruker varmepistol for å fremskynde prosessen) stikker jeg stilken på rosen gjennom de to hvite blomstene, og krøller stilken rundt en strikkepinne før jeg bøyer den opp mellom to av de hvite blomstene sine kronblader.Slik ser den ferdige blomsten ut. Se så fint det skinner.Her har jeg knytt en sløyfe av tynt, transparent bånd, og festet et lite metallhjerte på. Ingenting er limt fast ennå.Etter at jeg har bestemt meg for hvor jeg skal ha blomstene limer jeg fast disse blomsterknoppene med Panokitt lim fra Panduro. Synes det er det limet som funker best.Her har jeg limt på den store blomsten, og en ekstra rose. Sløyfa har fått litt pynt i midten.Her er kortet ferdig. På innsiden har jeg skrevet en personlig hilsen som jeg har stanset ut med den samme forma som på utsiden.Tatt fra en annen vinkel for å vise krempakken inni kortet.Sett rett forfra. Siden kortet har bred rygg er fronten og baksiden smalere enn de vanlige kortene jeg lager.Det var alt for denne gang. Takk for at du orket å følge min trinn for trinn forklaring. Og hvis du har lyst til å legge igjen spor etter deg så blir jeg kjempeglad. Ha en fortsatt fin uke.

29 kommentarer:

Aina sa...

fin forklaring, og et nydelig kort. lekre detaljer

Anne Kristine sa...

Så flott forklaring og lekkert kort!

Ruby sa...

Oi Oi - en super gaveidê - og kjempeflott forklaring, takk for at du deler, dette skal jeg prøve :-)

Julia sa...

Super forklaring, kanskje jeg låner ideen din (lover å linke)
Nydelig pyntet!

Liv-Toril sa...

Du er proff!

Nora sa...

Super forklaring, og et nydelig kort. Gleder meg til lysten på papirhobby kommer tilbake til meg etterhvert :)

Peggy sa...

What a great gift card !!
I'm sure your friend will love it !!!!!!
Awesome !!!!!!!!!!

Peggy xx

Kristin sa...

Så utrolig gjennomført og lekkert. Og for e god ide. Takk for god beskrivelse og flotte bilder!

Hønerandi sa...

ÅÅ så flott kort /innpakning.Flott du legger ut trinn for trinn.Ble kjempeinspirert.Takk skal du ha

Cathrine sa...

Fantastisk!

Kari sa...

Guri så lekkert kort. Nydelige farger, alt passer så godt sammen og så utrolig smart å ha kort og gaveeske i ett!

Gleder meg til å se malingen trinn for trinn også, for det var jammen et pent malt trykk.

Katrine sa...

Så lekkert kort!! En super gaveide!
Har faktisk prøvd meg på et slikt kort tidligere. Nå fikk jeg helt klart lyst til å prøve igjen ;-)

CraftCrave sa...

Thank you! This blog post will be advertised on CraftCrave in the Tutorials category today (look for timestamp: [23 Feb 01:00pm GMT]).

Wenche/chawo sa...

Kjempefin forklaring og et herlig kort.

livmme sa...

Så kjempefin den boksen ble altså! Og så nydelig malt stempeltrykkene dine er <3 skulle hatt meg et kurs hos deg skjønner jeg....

Strikke-Snuppa sa...

Du lager så mye lekkert. Flott forklaring, fikk lyst til å prøve denne engang. Jeg er helt ny innen kortmakeriet og har ikke så mye utstyr, men tenkte kjøpe meg en kuttemaskin. Er det noe du anbefaler som et "must" av utstyr man bør ha? :)Jeg tenkte kjøpe meg en Cuttlebug.

♥ Monica ♥ sa...

Nydelig kort!!! Og så utrolig fint forklart. Det der må jeg prøve engang.

*klemmer*

Kristel Liljen sa...

Kjempekult, dattera mi på 6år ble forelska :p

AnnetteK sa...

Flott forklaring og ett utrolig nydelig kort!
En dag skal jeg bli flink til å lage kort også... Må bare få tid først ;)

Hege sa...

Dette er jenta si som kan lage kort dette! Fy søren. Bøyer meg i støvet!

Utrolig lekre kort. Og så kreativt det siste kortet her var!

nordsalten-hobbyklubb sa...

Ting er i ferd med og skje.
På fredag vil designteamet bli presantert, og 1. Mars vil vi kjøre i gang med vår 2. utfordring, så her er det bare og følge med. =)

Minner på om at vi er på FACEBOOK. (Nordsalten Hobbyklubb) En voksende gruppe med over 300 medlemmer =) Meld dere gjerne inn, og legg ut bilder av produktene deres dær, vær med og kommentere, og inspirere hverandre !!

Femice sa...

Flott forklaring og en kjempeide å putte gaven inne i kortet.
:)

Silje sa...

og jeg som var så heldig å få kortet med gaven ble utrolig glad for det! For et kunstverk, jeg er veldig imponert :-) klem S.

Arya sa...

Og dette har jeg IKKE tenkt til å prøve på!! For et kunstverk! Har lest igjennom det to ganger nå, og fatter fortsatt ikke at det går an!!

Gry-Beate sa...

Så nydelig et kort du har laget, kjempe flott forklart!!

MERETE sa...

For et flott kort.
Supert med slik forklaring......takk for at du deler.Artig å se hvordan andre gjør også :0)

Debessene sa...

Kjempefint kort og en flott trinn for trinn forklaring! Jeg har tatt meg den frihet og "lifte" dette kortet, og har lagt ut bilder og link til deg på bloggen min, www.familiendebess.blogspot.com. Håper det går bra :)

Tone sa...

Nydelig kort og flott forklaring - takk for inspirasjonen:)

toneal sa...

Bare en ting å si her:
Lekkert!!!!
Klem fra Tone Helen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...