søndag 6. januar 2013

Promarkere vs Copic Sketch Markers

Til nå har jeg stort sett fargelagt motivene mine med enten Distress Ink (vannbasert farge som påføres med pensel) eller Promarkere (alkoholbaserte tusjer). Tusjene gir stort sett klare, skarpe farger, mens Distress Ink gir delikate, lyse farger. Det jeg hele tiden har savnet med Promarkerne er tusjer i samme fargetone, men med varierende intensitet/mørkhetsgrad. Hver Promarkertusj har et eget navn, og jeg synes det kan variere fra farge til farge hvor lett det er å finne to-tre tusjer som passer sammen og som kan blendes sammen slik at du får en fin skyggevirkning.

Da vi besøkte Bikuben i fjor sommer bestemte jeg meg derfor for å kjøpe noen Copic Sketch Markers for å prøve disse, siden de finnes i et stort utvalg, og at flere tusjer har samme fargetone med ulik intensitet. Det er derfor lett å finne tusjer som kan blendes sammen.

Siden både mamma og søsteren hennes har bursdag på Lucia-dagen bestemte jeg meg for å lage nesten like kort til de, slik at jeg kunne fargelegge et med Promarkere, og et med Copic Sketch Markers.

Først ut er kortet til mamma. Motivet er fargelagt med Copic Sketch Markers.


Sjekk den superfine doo'hickeyen fra Magnolia! Snøen har jeg hatt på med en Snow Marker (penn) som er slik at blekket blåser seg opp når det varmes med en varmepistol/varmekilde. Blonden du skimter i bakgrunn er fra Hjerteboden, og den er bare utrolig nydelig! Angrer på at jeg ikke kjøpte hvit samtidig. Jeg har jo egentlig litt kjøpestopp (legg merke til "litt"), men jeg hadde så lyst på dette motivet til kortet til mamma. Og da var det bare å fylle på med varer siden Hjerteboden har gratis frakt om du kjøper for mer enn 700 kr.... Du ser den, sant?


Blomstene er også nye, og de var bare superfine. Og veldig gøy å ha noe mer enn bare roser også.


Den store snøkrystallen bak blomstene er også en doo'hickey fra Magnolia. Og den var heller arbeidssom å stanse ut. Måtte kjøre den gjennom maskina flere ganger for at den skulle trykke ordentlig. Den er jo så innviklet, så det var mange deler som måtte løsnes etterpå. Men den er jo veldig dekorativ da :).


Har fått sansen for å bruke slike kakeservietter som du ser bak motivet, og synes faktisk de er finest slik som de er. Siden kortet er så fullt på forsiden valgte jeg å sette på gratulasjonsteksten på en tag på framsiden.


Også tilbake til temaet da.... Dette kortet fikk tanten min, og her har jeg fargelagt motivet med Promarkere. Som du ser er det veldig mye lysere enn det som mamma fikk. Det skyldes delvis at jeg valgte å fargelegge håret hennes lyst, selv om jeg kunne hatt det like mørkt som på det andre motivet. De to kortene er laget av samme mønsterark og kartong, men jeg har snudd litt om på fargene. Og dermed blir kortene like, men likevel ulike.

 

Den samme skogen, men her i en blågrå farge. Snøen kommer bedre frem på denne.


Lysene på hodet til Santa Lucia har fått litt Stickles glitterlim i fargen Platinum på seg.

Hva er så enklest å fargelegge med - Promarkere eller Copic Sketch Markers? Begge tusjene har en bred tupp som jeg aldri bruker. I tillegg har Promarkere en liten, fast tupp, mens Copic Sketch Markers har en myk, fleksibel tupp. De krever derfor litt forskjellig teknikk ved bruk. Med Promarkere kan du være ganske fast i grepet når du fargelegger, og blending av to farger gjør du gjerne med en sirkelformet bevegelse i overgangen mellom to farger. Med Copic Sketch Markers må du være mykere i bevegelsene dine, og du fargelegger og blender gjerne farger med en mer sveipende bevegelse. Jeg synes dette er lettere å få til på litt store flater, mens Promarkere kan være vanskelig å få fin på litt store partier. Jeg bruker lenger tid på å fargelegge med Copic Sketch Markers, men synes det er veldig gøy når jeg får det til. En annen fordel med Copic Sketch Markers er at de kan fylles opp når de går tom for blekk.

Her ser du de to motivene ved siden av hverandre. Hvilken liker du best? Jeg liker begge, og synes de gir litt forskjellig uttrykk. Jeg holder en knapp på Copic Sketch Markers, for mulighetene er større. Men jeg trenger ennå mer trening for å få det helt som jeg vil. Fargene jeg har brukt har jeg skrevet opp under bildet.


TIL VENSTRE:
(Copic Sketch Markers)
Hud: E0000 - E000 - E00 - E11 - E21
Kinn: R00 - R20
  Hår: E40 - E41 - E42 - E43 - E44 - E47
Kjole: B91 - 0 (blender) 
Blad: YG61 - YG63 - YG67
Bær, lys og skygge rundt motivet: Promarkere

TIL HØYRE:
(Promarkere)
Hud: Ivory - Blus
Kinn: Dusky Pink
Hår: Satin - Sandstone - Caramel
Kjole: Powder Blue - Blender
Blad: Pastel Beige - Khaki - Olive Green
Bær: Crimson
Lys: Buttercup - Mustard - Gold
Skygge rundt motivet: Cool Grey1

3 kommentarer:

Elin sa...

Åhhh... de kortene er kjempefine!! En fryd å se på. Nydelige detaljer, og begge er jo fargelagt nydelig! Jeg har bare distress og promarkere, men har ofte tenkt på copics av de samme grunnene som du hadde. Men, det koster... Ellers er både kjøpestopp og ikke riktig så veldig kjøpestopp velkjent her også ;)

Bente Årstad sa...

Nydelig kort begge to, bruker bare promarkers selv og er godt fornøyd:)
klem bente:)

Merethe sa...

Flotte kort. Synes det med Copics var finest. Farger selv med Promarkers. Dersom du hadde brukt Outmeal i tillegg til de to fargene du har brutk på hu8den, ville den også hatt mer glød - et lite tips bare :)
Klem fra Merethe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...