fredag 11. desember 2015

Fargelegging med Zig Clean Color ♥ ♥

Har du hørt om Zig Clean Color Real Brush? Det hadde ikke jeg før jeg fant de på den nye, lokale hobbybutikken i Trondheim, Papiria. Jeg fikk prøve et par tusjer i butikken, og likte de så godt at jeg bestemte meg for å kjøpe med noen hjem. Og det har jeg ikke angret på! Bare lommeboka mi, for jeg måtte tilbake og kjøpe "noen" flere dagen etterpå...
 
Zig Clean Color er vannbaserte tusjer som har penseltupp, noe som gjør tusjene fine å fargelegge med. Et lett trykk mot papiret gir en veldig tynn strek, mens et kraftigere trykk gir en bred strek. Tusjene er derfor også fine til å skrive store bokstaver. Jeg har fargelagt to like motiv med ulike fargekombinasjoner for å finne ut hvilke farger som kunne passe til hud og hår. For siden disse tusjene er relativt nye i Norge så var det ikke så lett å finne informasjon om gode fargekombinasjoner på nett.
 
 
Motivet er fra Saturated Canary, og er stemplet på akvarellpapir med Staz On stempelpute i fargen Timber Brown. For når du fargelegger med vannbaserte farger må du bruke en stempelpute som er vannfast. Ellers vil vannet dra strekene utover...
 
 
Motivet med mørkt hår er fargelagt med disse fargene:
Hud: 069 Blush
Kinn: 230 Pale Rose og 028 Pale Pink
Hår: 068 Deep Brown
Genser / Sløyfe: 029 Geranium Red og 071 Flesh Colour
Bukse / Øyne: 092 Blue Gray
Sko: 096 Mid Gray
Skygge: 901 Gray Tint
 
 
Fargene reagerer veldig godt med vann, og oppfører seg litt mer som akvarellfarger enn det Distress Ink gjør. Disse motivene har jeg fargelagt ved hjelp av en vannpensel (Zig Waterbrush Detail Tip), og jeg bruker så lite vann at jeg ikke får vannspor på håndbaken når jeg tester vannpenselen der. Min erfaring er at for mye vann gjør at fargene skyves for mye mot kanten av motivet, og legger igjen en rand der. Noe som kan være en kul effekt om du fargelegger blomster eller abstrakte motiv. Når penselen blir tørr må jeg klemme på den for å få ut litt mer vann, men da tørker jeg den med tørkepapir ganske lenge før jeg synes den er tørr nok. Og om du ønsker å fargelegge rundt motivet med en lys farge er det et godt tips å starte med dette før du fargelegger resten av motivet.
 
 
Den lyshårede jenta er fargelagt med disse fargene:
Hud: 069 Blush og 071 Flesh Colour
Kinn: 028 Pale Pink
Hår: 064 Oatmeal og 065 Mid Brown
Genser / Sløyfe: 260 Deep Red og 052 Bright Yellow
Bukse / Øyne: 098 Pale Dawn Gray
Sko: 901 Gray Tint
Skygge: 302 Haze Blue
 

Jeg elsker å fargelegge motiv, og disse tusjene er absolutt å anbefale om du har lyst til å prøve deg på vannbaserte farger. Og om du bor i nærheten av Trondheim må du gjerne ta turen innom Papiria, som ligger på Nardo Centeret. Butikken er åpen torsdag-lørdag, og åpningstidene finne du på Facebook-siden til Papiria. Og om du tar turen innom kan du se disse motivene i virkeligheten, for jeg har gitt de til butikken slik at det blir enklere for andre kunder å bestemme seg for hud- og hårfarger.

 
Klem fra Veronica

1 kommentar:

Veronique sa...

Herlige motiver :)

Jeg har hatt Zig tusjene siden i sommer, og har blitt helt hektet på de siden da. Har bestilt flere på og håper de kommer snart. Veldig spennene at du har begynt å fargelegge med de, slik at jeg kan se hvilke farger du bruker :)

Ha en fin helg!

Veronique

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...