torsdag 24. mars 2016

Fargelegging med Zig Clean Color Real Brush - Tutorial: Hår

Her kommer en trinn-for-trinn beskrivelse av hvordan jeg fargelegger hår med Zig Clean Color Real Brush. Jeg har brukt fargen 068 Deep Brown, og det ferdige resultatet ser slik ut.
 
 
Dersom denne fargen får for mye vann vil den få et rødlig skjær, noe som kan være stilig så lenge det ikke blir for mye. Jeg bruker alltid en veldig tørr vannpensel til å trekke fargen utover. Så hver gang jeg trykker på penselen for å gi vann til tuppen ender jeg med å sitte å tørke den en god stund på tørkepapir før den er klar til bruk. Når jeg tegner på håndbaken ønsker jeg at det ikke skal ligge igjen et vannspor etter penselen.
 
Da tror jeg bare at jeg lar bildene tale sin sak. Jeg fargelegger alltid deler av håret ferdig før jeg fortsetter med neste. På den måten sikrer jeg at tusjen er fuktig på papiret, og dermed lettere å trekke utover.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Når jeg er ferdig med å legge farge på håret går jeg over og tegner små, tynne hårstrå med spissen på tusjen. Dette er lettest å gjøre om du holder tusjen så rakt opp fra papiret som du klarer. Da blir strekene tynne og fine om du har et lett strøk med hånda. Jeg legger strekene hovedsakelig der hvor håret er mørkest, og trekker bare noen få streker ut over de lyse partiene i håret.   
 
 
Da er håret ferdig fargelagt. Husk at kontraster hjelper til å skape liv i motivet ditt, og det er derfor fint om du understreker formen på håret ved å la lyse deler av en hårlokk gå mot mørke deler av en annen. Lykke til!
 
Klem fra Veronica

1 kommentar:

Véronique sa...

Jeg er helt enig med deg at 068 blir alt for rød om det er for mye vann på penselet. Dette skal jeg prøve. Takk for tips :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...